About

Suomessa vain yksi taho saa myydä viiniä kotiin vietäväksi. Se ei ole pelkästään holhoavaa ja vanhanaikaista – se on myös todella epäreilua.

Viininharrastajaa ei paikallinen monopolin valikoima innosta. Olisi kiva itse päättää, miltä alueelta tai tilalta ostaa viininsä ja mihin hintaan. Eurooppalaiset verkkokaupat mahdollistavat tämän.

Ihan kuin monopoli ei olisi jo tarpeeksi iso kiusa, nyt yritetään myös kieltää alkoholin etämyynti Suomeen. Se tarkoittaisi, että Suomesta tulisi ainoa EU-maa, jonka kansalaiset eivät saisi tilata viinejä muista EU-maista verkon kautta. Joutuisimme siis nöyrästi tyytymään paikallisen monopolin valikoimiin. Se on meistä väärin.

Etämyynnin vastustajat ovat julkisesti ilmoittaneet, että vastustuksen syy on monopolin säilyttäminen. Emme halua monopolia.

Vinetti.fi -sivustolla on ohjeet, miten viinejä tilataan kotiin kuljetettuna muista EU-maista. Sivustolla on vieraillut kymmeniätuhansia kävijöitä. Vinetti.fi -sivusto ei sisällä mainoksia ja sitä pyöritetään pelkällä hyvällä tahdolla.

Monopoli-tuotteiden myynnistä saatu voitto menee Vinetti.fi-palvelun kehittämiseen.

Lue lisää osoitteessa: www.vinetti.fi